Jan Niezbędny poleca torebki do pieczenia mięsa i warzyw, 5 szt
Witam!
Nazywam się Jan Niezbędny.
Polecam wyjątkowe torebki do pieczenia:
- przygotowane w nim potrawy pieką się we własnym sosie bez dodatku tłuszczu, dzięki czemu są niskokaloryczne, a przy tym wyjątkowo soczyste i aromatyczne
- pieczenie w torebkach uchroni piekarnik przed pobrudzeniem, nie trzeba także szorować brytfanny
Moja dobra rada:
- przed zamknięciem torebki nalej do niej trochę wody, rosołu lub wina, a pieczone mięso będzie bardziej soczyste - jeśli lubisz pieczeń z chrupiącą skórką, otwórz torebkę od góry przed końcem pieczenia
Pamiętaj jednak, że:
- podczas pieczenia torebka nie powinna dotykać ścianek piekarnika
- torebek nie należy stosować w temperaturze powyżej 225°C, a także przy włączonym grillu
- torebką nie powinny się bawić dzieci
Cechy: pieczeń do 2 kg, wygodny rozmiar: 25 x 38 cm
Sposób użycia:
- Wyjmij blachę lub ruszt z piekarnika
- Nagrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury (max. 225 °C)
- Włóż przyprawione produkty do torebki, ew. wlej trochę wody, rosołu lub wina
- Zamknij torebkę dołączonym klipsem tak, aby w środku było jak najwięcej powietrza
- Nakłuj torebkę od góry w dwóch - trzech miejscach
- Torebkę połóż na blasze i wsuń do rozgrzanego piekarnika
Żyj wygodniej!
Jan Niezbędny