Twój koszyk
W Twoim koszyku nie ma jeszcze żadnych produktów.
Jan Niezbędny poleca papier do wypieków, 8 m
Witam!
Nazywam się Jan Niezbędny.
Polecam wyjątkowy papier do pieczenia:
- zastępuje natłuszczanie blachy - dzięki specjalnej silikonowej warstwie nie przywiera do ciasta i formy
- wypieki nie kruszą się podczas wyjmowania, a blacha pozostaje czysta
- może być stosowany obustronnie
Żyj wygodniej!
Jan Niezbędny
Moja dobra rada:
- na moim papierze z sukcesem upieczesz nawet tak wymagające ciasto jak sernik, a także różnego rodzaju babki i inne ciasta, które mają w stanie surowym płynną konsystencję
- owiń makowiec papierem, a zobaczysz, jak równo się on wypiecze, a mak będzie przylegał do ciasta
- przykrywając ciasto papierem od góry, uchronisz wierzch wypieku przed przypaleniem
Pamiętaj jednak, że papier nie powinien być stosowany w temperaturze powyżej 220°C.
To nie wszystko:
- papier świetnie nadaje się również do pieczenia ryb. Przyprawione filety lub całe ryby ułóż na wyłożonym papierem ruszcie i włóż do gorącego piekarnika. Chude ryby (dorsz, pstrąg) można skropić olejem, tłuste (łosoś, karp) nie wymagają dodatku tłuszczu. Ryby upieką się z chrupiącą skórką.